010 501 3400 | TUNTIKIRJAUS »

Yritysblogi

Job Services tukee nuoria urheilijoita matkalla menestykseen, ratsastaja Julia Hoffren

Lohjalainen Julia Hoffren on pian 18-vuotias kansallisen tason kouluratsastaja. Kouluratsastuksen lisäksi Hoffren kilpailee myös kenttäratsastuksessa. 6-vuotiaana ratsastuksen aloittanut Hoffren kuuluu koulu- ja kenttäratsastuksen valmennusrenkaisiin. Hänen tavoitteenaan on päästä edustamaan Suomen maajoukkuetta. Tällä kaudella Julia on saanut useita hyviä sijoituksia ja voittoja, esimerkiksi Lappeenrannan kansallinen heA-luokan voitto ja Junioricupin finaalin 4. sija.

Hoffren kilpailee kahdella hevosella ja kenttäratsastukseen on tulossa pian uusi lupaava hevonen. Hänen kotoaan löytyykin kuusi hevosta ja ponia.  Vapaa-ajallaan Julia ratsuttaa ja kilpailee myös muiden hevosilla, joten nuoren naisen kaikki vapaa-aika, joka lukio-opinnoilta jää, kuluu hevosten parissa ahkeroiden.

Julia on Job Servicen ”oman kylän tyttö” ja hän tekee töitä kovasti menestyksensä eteen. Hän suhtautuu omaan lajiinsa suurella intohimolla, josta arvostamme häntä suuresti ja sitoudumme tähän intohimoon 110%.

Seuraa Julian etenemistä hänen blogistaan
juliaandsomethingspecial.blogspot.fi

Lue lisää
Rakentamisen kasvu odotettua voimakkaampaa 

Talouden elpyminen on nostanut rakentamisen arvioitua voimakkaampaan kasvuun, sillä Rakennusteollisuus RT:n mukaan rakentaminen on elokuuhun mennessä kääntynyt 6,5% nousuun alkuvuoden 2,5% arviosta. Rakentamisen kasvua selittävät alhainen lähtötaso, kaupunkiseutujen eri rakennustarpeet, suuret yksittäiset hankkeet ja korjausrakentamisen nousu. Myös uudisrakentamisessa on tänä vuonna positiivista kasvua, ja julkinen rakentaminen tulee RT:n odotusten mukaan kasvamaan sairaala- ja kouluverkoston uudistamistarpeiden seurauksena. Rakentaminen kannatteleekin nyt kotimarkkinoita Suomen talouden veturina.

Asuntojen uudisrakentaminen on voimakkainta Uudellamaalla, ja VTT:n selvityksen mukaan sama kehitys tulee jatkumaan väestön keskittymisen myötä. RT:n arvion mukaan viime vuonna aloitettiin 28 500 uuden asunnon rakentaminen, ja vuoden 2016 määrän ennakoidaan nouseva 34 000 asuntoon, sillä työttömyyden hieman helpotettua kotitaloudet ovat aktivoituneet asuntokaupoille. Myös vuoden 2017 asuntojen aloitusmäärän arvioidaan yltävän 34 000 uuden asunnon tienoille.

Asuntotuotanto painottuu RT:n Etujärjestön mukaan nyt vapaarahoitteisiin kerros- ja rivitaloihin ja pieniin asuntoihin. Omakotitaloissa on luvassa hienoista kasvua. RT:n arvion mukaan rakennustöiden aloituksia kertyy tänä vuonna 38,5 miljoonaa kuutiometriä, joskin kappalemääräiset tuotantomäärät kasvavat enemmän suhteessa rakentamisen kuutiomäärään.

Lue lisää
Job Services tukee nuoria urheilijoita matkalla menestykseen, lukkopainija Tuomas Simola.
Lahtelainen Tuomas Simola kilpailee lukkopainissa ja brasialaisessa ju-jutsussa. Simolan päätavoitteena onkin voittaa lukkopanin ammattilaisten maailmanmestaruus. 25-vuotiaan urheilijan tähän mennessä kovin sijoitus on vuoden 2015 lukkopainin EM-hopea.
”Urani päätavoite on voittaa lukkopainin ammattilaisten maailmanmestaruus. En aio levätä, ennen kuin olen saavuttanut tämän tavoitteen”, Simola kertoo.
Lähitulevaisuuden Simolan suurin tavoite on 2016 järjestettävät lukkopainin Euroopan mestaruuskilpailut. Karsinta kahden vuoden välein järjestettäviin MM-kisoihin on raaka: ainoastaan Euroopan mestari saa paikan turnaukseen ja Simola ei aio tyytyä yhtään vähempään kuin Euroopan mestaruuteen ja siitä MM-kisoihin.
Vuoden 2016 Simola on avannut NLO ADCC Tournamentissa tuplakullalla.
”Kuusi vuotta sitten kävelin urani ensimmäisiin kisoihin. Olin 76 kiloinen amatööri ja jännitti ihan hirveästi. Ottelin omassa sarjassa yhden voiton ja yhden häviön. Ilmoittauduin avoimeen sarjaan, mutta taitavat ammattilaiset pelottivat niin paljon, että vetäydyin. Kolme vuotta sitten Makwan Amirkhani antoi minulle kyytiä samassa hallissa ja teki mieli vajota maan alle. Tänään olen samassa talossa mestari. Se kertoo päättäväisyydestä ja uskosta omaan itseen. Kaikki on sen jälkeen mahdollista!” Simola iloitsee
Job Services on saanut seurata Simolan uraa alusta alkaen tiiviisti. Sympaattinen ja fiksu Tuomas tekee kovasti töitä menestyksensä eteen, mm. treenaamalla 30 tuntia viikossa, ja olemme mielissämme, että saamme olla hänen matkassaan mukana!
Seuraa Tuomasta hänen omilla sivuillaan tai Facebookissa
simolatuomas.com
https://www.facebook.com/SimolaJJ
Lue lisää
Tulevaisuuden työelämä on jo täällä

Helsinkiläinen Freja Biström on tyytyväinen vuokratyöntekijä, joka nähtiin MTV:n uutislähetyksessä elokuussa 2016. Biström tekee viikossa muutamia vuoroja yökerhon baaritiskin takana, korkeintaan parikymmentä tuntia viikossa, ja nuori nainen on tilanteeseensa tyytyväinen.

– Mulle se sopii opintojen ohella. Ei joudu sitoutumaan tuntimääräiseen sopimukseen, vaan pystyy ottamaan vuoroja, jotka voi tehdä, Biström toteaa.

Ylen haastattelussa ollut Liisa Lähteenmäki Turun yliopistosta teki vuokratyöstä väitöstutkimuksen, josta selvisi, että 2010-luvulla vuokratyöstä on muovautunut julkisuudessa hyväksytty tapa työllistää. Nykyinen työelämä onkin monelle työntekijälle aikaisempia sukupolvia monimuotoisempaa, eikä vuokratyöllä ole samanlaista huonoa leimaa kuin 1990-luvulla. Määräaikaiset työsuhteet, osa-aikatyö, keikkatyö ja vuokratyö ovat tulleet osaksi suomalaista työelämää jäädäkseen, eikä yhden työnantajan palveluksessa eläkeikään tapahtuva työ ole enää ainoa vaihtoehto. Tulevaisuuden tutkija Ilkka Halava arvioikin

Henkilöstöpalveluyritysten liitolle työelämän näkymiä sanoin; ”Löyhästi organisaatioihin sidoksissa olevan, liikkuvan ja itsenäisen työvoiman (esim. vuokratyöntekijät, pätkätyöläiset, itsensä työllistäjät, freelancerit) osuus kasvaa voimakkaasti”.

Jalkaa oven väliin, tekijöitä tarvitsevalle

Vuokratyö on kulkenut työelämän murroksessa ensimmäisten joukossa, avaten työntekijöille ja työnantajille mahdollisuuden kohdata toisensa uudella, joustavalla tavalla, molempien tarpeita kunnioittaen. Vuokratyön kautta työntekijä saa itselleen joustoa, valinnan vapautta ja mahdollisuuden toimeentuloon vaikeina työllisyysaikoina. Vuokratyöläiset kokevatkin usein, että vuokratyö on heille portti työelämään, se kuuluisa jalka oven välissä, jonka avulla he voivat edetä työelämässä, saada työkokemusta ja oppia uutta. Työnantaja puolestaan löytää palvelukseensa tarpeitaan vastaavan ammattilaisen haluamalleen ajalle. Yritykset ovatkin alkaneet löytää yhä enenevissä määrin vuokratyöfirmat ja osaavat hyödyntää heidän palveluitaan entistä enemmän, kuten MTV:n uutisista 19.8.2018 selviää.

Työ on tärkeä osa hyvinvointia

Työ koetaan Suomessa edelleen tärkeäksi osaksi omaa hyvinvointia ja identiteettiä. Halu työllistyä on suuri. Henkilöstöpalveluyritysten liiton huhtikuussa 2016 tekemän tutkimuksen mukaan puolet vuokratyötä hakeneista työntekijöistä sai töitä viikon sisällä, osa jopa samana päivänä. Tutkimukseen vastanneet kertoivat vuokratyöfirmojen olevan perinteistä Työ- ja Elinkeinokeskusta nopeampi ja tehokkaampi työnvälittäjä. Vuokratyömarkkinat käyvätkin Suomessa kuumana. Alan yrityksiä edustavan Henkilöstöpalveluyritysten liiton mukaan henkilöstövuokrauksen arvo tämän vuoden tammi–kesäkuussa oli noin 393 miljoonaa euroa. Kasvua viime vuoden vastaavaan aikaan tuli 13,6 prosenttia.

Joskus sopivan henkilö löytäminen omin resurssein voi olla haastavaa, ehkä jopa mahdotonta. Tässä me tulemme apuun. Tarjoamme asiakkaillemme toimialakohtaiset henkilöstöratkaisut. Henkilöstömme vuosien kokemus ja ammattitaito takaavat asiakkaillemme korkealaatuisen sekä tehokkaan palvelun. Toimialatuntemuksemme varmistaa, että ymmärrämme asiakkaidemme toimintaympäristön vaatimukset, ja osaamme yhdistää oikeat henkilöt vastaamaan asiakkaidemme resurssitarpeita. Jokaisen yrityksen menestys perustuu osaavaan ja ammattitaitoiseen henkilöstöön.

Lue lisää