010 501 3400 | TUNTIKIRJAUS »

Onnistu kesätyön haussa 5 vinkin avulla!

Onnistu kesätyön haussa 5 vinkin avulla!

 

Kesätöiden haku on nyt kuumimmillaan ja useat eri toimialojen yritykset ovat paraikaa avanneet virtuaaliset ovensa kesätyöpaikkaa etsiville. Jos kesätyöhaku on ensimmäistä kertaa edessä tai taidot vähän ruosteessa, nappaa tästä mukaasi pieni auttava käsi työnhakuusi!

1.) Toimi ajoissa Mitä aikaisemmin aloitat kesätyöhaun, sitä parempi. Valinnan varaa on enemmän ja paikat viedään melko nopeasti nenän alta, jos kesätyönhakija jumittuu laakereilleen. Yritykset pitävät kesätyöpaikkojen hakuja auki tavallisimmin tammi-huhtikuun ajan.

2.) Pidä paikkoja silmällä, myös somessa Avoimia paikkoja ilmoitellaan kuumimpaan hakuaikaan tiuhaan tahtiin. Fiksua onkin tarkastaa avoimet paikat lähes päivittäin ja lähettää hakemus heti, kun sopiva paikka tulee vastaan. Muista katsoa yritysten omat sivut sekä sosiaalisen median sivut läpi etsiessäsi avoimia paikkoja. Jotkut saattavat ilmoittaa avoimista paikoistaan ainoastaan somessa, esimerkiksi Facebookissa.

3.) Lähesty avoimella haulla Yrityksiä voi lähestyä myös avoimella haulla, jossa kerrot itsestäsi ja halustasi työllistyä heille. Vaikka kesätyö ei tärppäisikään, työnantajat palaavat kiinnostaviin hakijoihin tarpeen tullessa, sillä aina on helpompaa ja nopeampaa, jos työnantajalla on jo vaihtoehto avoimeen paikkaan valmiina.

4.) Nettihakemus VS Sähköpostihakemus Riippuen yrityksen rekrytointimallista sinua pyydetään täyttämään joko hakemuslomake netissä tai lähettäään vapaamuotoinen sähköpostihakemus. Molempiin tarvitaan CV, saatekirje ja mahdolliset suosituskirjeet. Nettihakemuslomakkeet hyväksyvät usein vain yhden liitetiedoston, joten kirjoita saatekirjeesi lomakkeeseen kohtaan, jossa esittelet itsesi, ja laita liitetiedostona mukaan CV.

5.) Siisti, sinun näköinen CV ja tiivis saatekirje Työn haussa tärkeintä on hyvä CV. Tarkasta, että tekstissä ei ole kirjoitusvirheitä. Valokuva itsestäsi CV:ssä on aina plussaa ja valokuvan tulee olla edustava ja työelämään sopiva.  CV:tä voi myös muotoilla itsensä näköiseksi ja persoonalliseksi, jolloin CV erottuu edukseen samannäköisten A4-papereiden virrasta. CV:n peruspohjamallin löydät täältä: http://ansioluettelo.net/cv-malli/ Puhu saatekirjeessä itsestäsi positiivisesti ja kerro miten voit omalla osaamisellasi hyödyttää yritystä. Pidä kirje lyhyenä ja ytimekkäänä. Sen on tarkoitus herättää yrityksen mielenkiinto, jotta he kutsuvat sinut haastatteluun. Haastattelussa voit kertoa itsestäsi tarkemmin.

Ei aikaisempaa palkkatyökokemusta? No hätä! Jos olet nuori hakija ilman aikaisempaa palkkatyökokemusta, voit listata työkokemuksesi vapaa-ajan palkattoman työkokemuksesi: Oletko mukana harrastus- tai vapaaehtoistoiminnassa? Oletko ollut mukana vastuullisissa projekteissa tai tehtävissä, esimerkiksi junnuohjaajana, lastenvahtina, leirivetäjänä? Oletko osallistunut taidetempauksiin, faniprojekteihin, kirjoituskilpailuihin, tapahtumajärjestelyihin? Oletko tehnyt jonkin itsenäisen, aikaa ja kärsivällisyyttä vievän projektin alusta loppuun itse? Kaikenlainen tekeminen CV:ssä on parempi kuin ei tekemistä lainkaan, sillä näin työnantaja saa sinusta selkeämmän ja yritteliäämmän kuvan kuin tyhjästä CV:stä. Suosittelijoiksi käyvät kaikki, jotka ovat työskennelleet kanssasi; entiset esimiehet, entiset pomot, harrasteryhmän johtaja, tapahtumavastaava jne.

Olen haastattelussa, mitä teen? Tule ajoissa paikalle ja asiaan sopivalla tavalla pukeutuneena. Tutustu yritykseen etukäteen, eli ota selvää mitä palveluita tai tuotteita yritys tarjoaa, ja mitkä ovat yrityksen päätavoitteet ja arvot (jos yritysarvot ovat esillä). Työnantajan kiinnostus hakijaan kasvaa, jos tämä tietää yrityksestä ydinasiat. Voit harjoitella haastattelukysymyksiin vastaamista kotona etukäteen, jotta kysymykset eivät tule ihan puskan takaa haastattelutilanteessa, jossa monia jännittää jo valmiiksi. Vastaa aina mahdollisimman reippaasti. Yleisempiä työhaastattelukysymyksiä löydät TE-toimiston sivulta; http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/loyda_toita/vinkkeja_tyonhakuun/tee_vaikutus_tyohaastattelussa/index.html

Tsemppiä hakuprosessiin ja aurinkoista kesän odotusta!

Lisää artikkeleita